minnen

jag kommer ihåg när jag var mindre och bodde med min mamma. vi flyttade runt över allt i stan och mamma lät mig alltid ha ett eget rum och sov själv på soffan. jag kommer ihåg att jag ville ha saker så gärna, men när jag fick dessa så sket jag i dom. jag tänkte inte på det då men nu när jag tänker tillbaka blir jag ledsen för min otacksamhet. mamma slet och jobbade hårt, tjänade ingen stor lön och gav mig ändå saker. jag var ändå aldrig riktigt tacksam! jag vill spola tillbaka tiden. jag önskar att jag visade henne hur mycket jag uppskattade allt hon gjorde för mig. hon gjorde (gör) allting för mig och jag nästan sket i det.

tänker sen att det är så i den åldern. men jag tycker inte att det ska vara så. det behöver nu inte vara så för allihopa men så var det i vårat fall. jag kommer ihåg hur jag surade på henne för småsaker inne på mitt rum. hade på hög musik och höll för dörren så INGEN skulle kunna komma in. och där satt jag och grät. och förstod inte riktigt varför.

pappas hus brann en sommar när jag var hos min syster i umeå. jag trodde det var ett skämt när mina kompisar ringde och skrev till mig. jag fattade inte riktigt. mitt barndomshem, som jag inte varit i på länge. hur mycket brann och vad gör pappa? är han full? han är full. han gråter. och där sitter jag, i umeå, och önskar att jag var där och kramade honom. han frös. och jag hade så ont i hjärtat. hela kvarteret och flera till var där och såg på. då blev jag arg, varför ska dom se min fulla pappa? varför ska dom se när mitt hem brinner när inte jag ser? och så skämdes jag. och tyckte synd om pappa. både för att huset brann och för att han var full när hans hus brinner. det kändes så mycket värre. jag sov inte mycket den natten, jag grät och tyckte synd om pappa. och ville åka hem.

huset byggdes om och pappa fixade ett rum till mig med rosa tapeter. han känner inte mig, rosa? tänkte jag. men han ville ju bara väl, han ville ha mig där. han försökte i början, "jessica du har ju ett rum här", "du är alltid välkommen hit, du har ju ett rum här" osv. jag sa bara "jo" och for aldrig dit. ca 6 år senare, dvs hösten 2010, var jag på väg dit. jag skulle bo i mitt rum och på något sätt blev mitt hjärta helt på alla sätt. jag mådde bra i själen. och sen vände allting.

poängen med allt detta är hur som helst att det visst finns saker jag ångrar. och det kommer jag på först när jag är 19 år. jag skulle så gärna spola tillbaka tiden, fixa en dubbelsäng som jag och mamma flyttade runt med så att hon sov bredvid mig, krama henne mer ofta och sura mindre. visa tacksamhet och respekt. säga till henne dagligen hur mycket jag älskar henne. min fina fina mamma. min mamma som ändå, på något sätt, visste om allt detta, men ville höra det mer. för all slit och pina, visa henne att det verkligen var/är vi mot världen, att vi fixar allting tillsammans så länge vi håller ihop.
hon berättade för mig hela tiden hur mycker hon älskar mig. och gud vad jag ville säga detsamma, men jag kunde inte.

spola tillbaka tiden till det där rosa rummet. till tiden då pappa sa högt till mig att han ville ha mig där. då hade jag varit där, inrett rummet med lite saker och sovit över. tittat tv med min pappa på kvällen och ätit knäckebröd. elda i öppenspisen och promenerat runt brandstation. berättat för honom också att jag älskar honom, trots allting som hänt. att jag tänker på honom dagligen och hur mycket jag önskade att vi hade en bättre relation. en pappa jag kunde ringa när jag var ledsen, en pappa jag kunde krama om och prata med.

men oavsett vad så kände jag mig alltid trygg med honom, även om han var full. min fina pappa, han som inte sa saker (känslor) men som man ändå förstod. han som grät till bra musik och han som älskade med hela sitt hjärta.

godnatt.


måndag

hejsan! idag är det måndag=ny vecka=börja träna idag. ordentligt på riktigt! hehe.. sist jag var på gymmet med harri o anto så hade jag träningsvärk i ljumskarna i typ en och en halv vecka(y) kunde knappt gå normalt. harri visa speceövningar på pilatesbollen. jag dog litegrann:) inte bara för att det var jobbigt men för att jag har världens heting till kille:))

vad har hänt i helg då? ingenting. vi har chillat. varit till coop o köpt lakrits o till shell o köpt kinderägg. skulle hyra film men den vi vill se var uthyrd. tittat bigbrother och varit ute med hundarna. umgåtts med harris bröder o riku. ätit kött o pommes med beasås. klippt rocky och duschat hundarna. varit hos harris familj i nån timma igår o ätit gott(!) o druckit kaffe. det är så mysigt där!

kanske inte ingenting, det där var ju faktiskt en hel del. nu när man tänker efter

köpte bigbrother live igår hehe.. sitter o tittar bb, spelar cityville o bloggar:) måste klämma in här också att det var ruskigt king att patrik åkte igår. hatar själv att läsa om sånt här men fan! när det gäller bb blir jag alltid helt inne haha. diggar inte roddan heller o har inte gjort det sen dag 1 men helt ok är han väl:) martin är king, o simon o gurkan! haha gurkan

jaja snart ska jag ut på stan, dra o handla o annat. ruskigt fint väder ute! orolig för sommaren, det sägs tydligen att om det åskar när det snöar/är kallt/på vintern(eller hur det nu var) så blir sommaren kall?! nåja, tur att vi har planer söderut iallafall, kul kan man ändå ha!

ta hand om er!

fredag igen

hej igen! det är redan fredag? en vecka sedan vi lämnade marocko. det går snabbt

är sugen på att resa överallt nu, har tittat ganska mycket och är jävligt sugen:o på söndag kommer iallafall mamma till enköping och vi åker kanske dit, på söndag eller måndag. saknar hennes maaaat! och henne också of course hehe

dagens planer: nada. chilla hemma framför tvn bara:) anto skulle komma hit idag om jag inte fattat helt fel o så ska vi laga käk o sånt. jag vill hyra film, vill se nån bra! så jag springer säkert till shell snartens

asjobbigt väder när man har hundar! sand o slask o vatten o blä. måste torka av hundarna hela hela tiden och det är sand i hela hallen. kul

pärlan ska även besiktas denna månad så frejpan som kommer hem den 14 om jag inte minns fel ska laga avgasröret. finally! den låter som fan. jobbigt

inte så mycket mer på hjärtat, jag har hittat världens godaste fil (hallon o vanilj) och (nästan) det enda jag gjort det senaste dygnet är att spela cityville..hehe.. hittade även farmville igen o har kvar alla mina poäng o är på samma level osvosv! satt helt glad i soffan ba "harri jag har kvar det!! och det! i farmville! haha!" han bara tittade på mig o ba "...okej:)))". förklarar om cityville också men intresset är inte så stort:)

snart ska vi fixa käk och kanske ska jag gå o sola sen? we'll see we'll see. ta hand om er!


jag älskar älskar älskar dig!

tjenamittbena

hallå hallå! det var ett tag sen! kan man ju tycka:) tänkte skriva litegrann för er intresserade själar!

vi har kommit hem från marocko i lördags, egentligen fredags men vi (jag harri o andreas) spenaderade natten på arlanda. inte bänkar(!) som på vägen dit, utan vi sov där på det där hotellet. rest & fly heter det nog:) ett rum som var mindre än våran toalett men finns det hjärterum så finns det stjärterum som svärmor sa! skönt var det iallafall med sängar! när vi skulle till marocko så väntade vi på bänkarna. anto somnade men jag o harri gick på toa, surfade, gick på toa, jag hade lock o det gjorde så ont så jag nästan grät, så vi fixade koppar med varmt blött papper i men det hjälpte inte. vilket var förväntat:) vi hade med oss panodil iallafall o då försvann värken.

vi lyfte tidigt fredag morgon så vi var framme på dagen. skönt! och varmt. kom till hotellet o börja relaxa direkt:) orkar inte berätta hela resan men vi har haft jättekul och jättevarmt och skrattat och ätit gott. ska göras om! har redan börjat titta på nya resor:)

har fotat massor, närmare 600 bilder! men det känns lite jobbigt att gå igenom alla för att lägga ut men jag kanske finner ork snart:) ni kan få några stycken!


från balkongen


jag o harri:)


jag o anto tar ut pengar


andreas o harri rider!





på väg hem

nu orkar jag inge mer men nu fick ni några:) ta hand om er!

RSS 2.0